CULTUUR
De Costa Brava is al jaren één van de populairste toeristische bestemmingen van Spanje. Dit is niet verwonderlijk als je denkt aan de locatie, het klimaat, de natuurlijke schoonheid en de culturele rijkdom die het te bieden heeft. Iedereen kent  Barcelona. Deze stad is absoluut een bezoek waard voor het hele gezin. Bezoek de Gaudí musea, de Sagrada Familia  en het Camp Nou voetbalstadion... er is gewoon te veel te zien. Voor meer info over de Barcelona City Tour klik hier. Maar bijvoorbeeld de provincie Girona heeft ook een hoop te bieden, o.a. een bezoekje aan het Dali-Museum in Figueras is meer dan de moeite waard. Meer informatie vindt u ook in op de volgende websites; en.costabrava.org  en www.spain.info.
MUSEA
Dali Theater & Museum - Figueres
Salvador Dali's huis - Cadaqués
Gala Dali Kasteel - Púbol la Pera
Archeologisch museum Empúries - L'Escala
Archeologisch museum - Ullastret
Speelgoed museum - Figueres
CULTUREEL ERFGOED EN MONUMENTEN
Santa Caterina - Torroella
Sant Ferran kasteel - Figueres
middeleeuws dorp Besalu
Iberische nederzetting Ullastret
TRADITIONELE FESTIVALS
Het lijkt wel of er altijd wel ergens een festival wordt georganiseerd. Lokale feesten hebben diepgewortelde tradities. Sommige zijn zelfs van middeleeuwse oorsprong en heel bijzonder van aard. Zo viert La Bisbal rond 15 augustus het "Corre Foc(ren voor het vuur) feest. Hierbij wordt de menigte door de kleine straatjes van het centrum gedreven terwijl er door mensen in zwarte pakken vuurwerk wordt afgestoken. De meeste feesten en festivals zijn echter wel vriendelijker van aard hoor! Elk festival heeft zijn eigen charme en maakt dat deze regio zo uniek is.

Wilt u meer weten over festivals weten klik
hier

MUZIEKFESTIVALS
Met name in de maanden juli en augustus, wordt er veel aandacht gegeven aan live muziek. Dit kan zijn in de lokale kroeg, op het plein in het centrum of op een speciale locatie, gratis of betaald, beroemde mensen of minder beroemde mensen. Calella de Palafrugell staat bekend om de concerten van internationale allure. Het bekendste is het Cap Roig Festival, in de prachtige botanische tuinen. Torroella de Montgrí staat bekend om haar klassieke concerten,die op prachtige locaties worden gehouden. 
 
Voor meer info over muziek per dorp/stad, klik hier